Kolumni: Voimistelusalin laajennus

Kunto-Lutran remontin suunnitteluvaiheessa kannattaa laatia kustannusarvio ja piirrustukset voimistelusalin laajennuksesta. Alavutelaiset ovat aktiivisia liikkujia ja niinpä liikuntasalin käyttöaste arkisin on erittäin korkea: 96 prosenttia kello 16–21 välisenä aikana.

Alavuden urheilijoiden voimistelujaosto liikuttaa viikoittain yli 200 nuorta. Voimistelu on erittäin suosittua ja halukkaita osallistujia tunneille on enemmän kuin paikkoja.

Parhaillaankin jonossa on 22 lasta. Voimistelujaostosta kerrotaan, että he saavat kyselyjä yli kunta-rajojen lasten voimistelumahdollisuuksista.

Kunto-Lutra on ainut tila Alavudella, jossa voimistelua voi harrastaa. Tällä hetkellä kuitenkin 30 prosenttia voimistelutuntien ajasta menee välineiden siirtämiseen, kokoamiseen, purkaamiseen ja varastointiin. Lasten on mahdotonta ottaa välineitä itse turvallisesti käyttöön, paikalle tarvitaan aina vähintään kaksi aikuista.

Voimistelusalin laajennus mahdollistaisi kaikille lapsille, nuorille, aikuisille ja kilpailijoille voimistelun ilon, itsensä haastamisen, fyysisen hyvinvoinnin, itseluottamuksen kasvun, lihaskunnon ja terveyden – helposti ja vaivattomasti. Koulut ja opettajat voisivat myös käyttää voimistelusalia.

Osaamista salin suunnitteluun löytyy paljon, toivon että kaupunki ottaa voimistelujaoston mukaan suunnittelemaan salia.

Yhdessä voimme luoda parhaan mahdollisen suunnitelman uudeksi voimistelusaliksi Alavudelle.

Alavuden ylivoimaisiin vetovoimaisuustekijöihin kuuluvat hyvät urheilu- ja harrastusmahdollisuudet. Kiinteä voimistelusali vapauttaa aikaa myös muille urheiluryhmille.

Ike Novikoff, alavutelainen kaikkien alojen asiantuntija