Kolumni: Tuottajana ja treffeillä

Syyskuun alussa firmamme Sytelä Productions järjesti aivan uudentyyppisen itselanseeraamansa tapahtuman yrittäjille sekä kaikille paikkakuntalaisille nimetään Yrittäjyyden alkujen tarinoita.

Tapahtuman tuottajan ominaisuudessa tapahtuman käytännön järjestelyiden ja yhteistyökumppaneiden lisäksi hankin tarinoita paikallisista yrittäjistä, jotka saivat kertoa oman yrittäjyyden tarinansa käsiohjelmassamme. Haastatellut tahot olivat Pub Ittellismies, Kuusiolinna Terveys Oy sekä Pauli Hanhiniemi/Kolmas Nainen.

Tapahtuma oli väkiluvultaan pieni, mutta tunnelma oli tiivis ja puheensorina illan päätteeksi esitetyn Taireteoksen jälkeen täytti Sapsalammin Siikinniemen.

Tilaisuus alkoi yrittäjäpaneelilla, jotka ohjelmoi firmamme harjoittelija Sanni Antinniemi. Tämän jälkeen näyttelijä, firmamme osakas Teemu Sytelä esitti meille upean, pohjalaishenkisen Taireteoksen. Sapsalammin Kyläyhdistys ry piti huolta väestä kahvituksen puitteissa.

Itse olen monta rautaa tulessa –tyyppinen ihminen, ja tuo sunnuntai oli siitä loistava esimerkki.

Tuo päivä oli firmamme ensimmäinen syystapahtuma. Toivon sen saavan jatkoa tulevaisuudessakin suuremmalla volyymilla. Päivä oli myös harjoittelijani ensimmäinen tuotanto firmassamme, ja itse toimin hänen ohjaajanaan ja työnantajanaan.

Päivä oli tavallaan myös tavallinen arkipäivä siinä mielessä, että vietin sen tyttäreni seurassa.

Lisäksi olin yhtä aikaa haastateltava panelisti ja verkostoituva yrittäjä.

Kaiken kukkuraksi olin samanaikaisesti koko tapahtuman ajan kestävillä onnistuneilla Tinder-treffeillä muiden sitä huomaamatta.

Näin korona-aikana ja kiireistä elämänvaihetta elävälle ihmiselle ei paha sunnuntai ollenkaan!

Terhi Sytelä, alavutelainen kulttuurituottaja ja yrittäjä