Kolumni: Tavoitteet todeksi

Kaksi viikkoa sitten vietin syntymäpäiväämme siskoni kanssa. Kirjoitimme molemmat omat ”bucket listit” eli tavoitelistauksemme alkaneelle vuodelle. Itse en ole aikaisemmin kirjoittanut oheisen tyylistä listaa, vaikka muuten koen itseni hyvin aikataulu- ja listaihmiseksi.

Täytimme 27 vuotta, joka on tunnettu muusikoiden ja rokkareiden ikä kuolla, 27 club -nimisen myytin mukaisesti. Kyseisessä iässä ovat menehtyneet muun muassa Jimi Hendrix, Kurt Cobain ja Amy Winehouse. Mustalla huumorilla kirjoitin omaan listaukseeni omalla tavallani, että pysy nyt elossa!

Mustan huumorin lisäksi listalleni päätyi paljon arkisia tavoitteita liittyen omaan elämään, läheisiin, työelämään. Monen tavoitteen kohdalla jätin riman aika matalalle, jotta voin isommalla todennäköisyydellä onnistua siinä.

Mitä tavoitteita haluaisit itsellesi asettaa alkaneelle vuodelle? Liittyisikö tavoittelemasi asia läheisiisi, työhösi, terveyteesi?

Tavoite voi olla pieni ja merkittävä, kuten omalla listalla: Ole itsellesi armollinen.

Tavoite kannattaa laittaa myös pitkäaikaiseen haaveeseen, kuten omalta listalta: Osallistu Pride-kulkueeseen.

Olkoon tavoitteesi tälle vuodelle, millainen tai minkä kokoinen, ja olkoon se kuinka henkilökohtainen tahansa, älä siirrä toiveidesi toteuttamista enää yhtään enempää.

En ole aikaisemmin tehnyt tällaista jatkumoa kolumneissani, joten aloitetaan se nyt: Tulen vuoden 2019 tulevissa kolumneissa päivittämään oman bucket listin toteutumista! 18 kohtaa, katsotaan moniko näistä toteutuu! Ja aion pysyä tämän ikävuoden elossa!

Olkoon vuotemme 2019 kaunis ja merkittävä!

Teemu Sytelä, muusikko (AMK)