Kolumni: Suunta kohdilleen

Vuosi 2020 on alkanut ryminällä. Siinä missä kotimaan politiikan tilanne rauhoittui joulun alla, on kansainvälinen kuohu voimistunut sen jälkeen. USA:n yllättävä isku iranilaiskenraalin eliminoimiseksi Bagdadin kansainvälisellä lentokentällä aiheuttaa väistämättä maailmanpoliittisen tilanteen sähköistymistä. Tilannetta seurataan meillä erityisesti suomalaisten OIR-operaatioon osallistuvien kriisinhallintajoukkojen toiminnan ja turvallisuuden osalta.

Euroopassa, Britannian konservatiiveille voittoisan vaalituloksen jälkeen, Brexit etenee oletettavan nopeasti heti alkuvuodesta. Vaikutuksia seurataan ja tarpeellisia toimia Suomen edun nimissä tehdään herkällä otteella.

Kun kansainvälisessä politiikassa kuohuu, on kotimaan normaaliin päiväjärjestykseen päästävä pikaisesti kiinni.

Loppuvuoden kompuroinnin jälkeen hallituksen toimintakyky pääsee nopeasti testaukseen. Yhteistyökykyä edellytetään nyt kaikilta.

Keskustalle tärkeää on tehdä sitä työtä mitä tavalliset ihmiset meiltä odottavat. Työtä kotimaisen ruuan, turvallisuuden ja yrittäjyyden eteen. Viestimme kirkastaminen on tarpeen ja tekemämme asiat vaativat parempaa näkyvyyttä. Poliittisten kuohujen keskellä arkityömme näiden asioiden hoitajana jää helposti kohuotsikkojen alle.

Kaikesta huolimatta Suomen järjestelmä toimii. Loppuvuonnakaan varsinainen työmme ei pysähtynyt. Valtion talousarvioehdotus eteni läpi normaalina prosessina, ilman suuria vaikeuksia. Valiokunnat lausuivat, budjetti kasattiin ja saatiin kauan kaivattua perusparannusrahaakin Alavuden Kätkänjoentielle.

Uusi vuosi on hyvä aloittaa. On budjetti ja toimintakykyinen hallitus sitä toteuttamaan. Suunta kohdilleen ja onnea uudelle vuosikymmenelle!

Mikko Savola, ähtäriläinen kansanedustaja