Kolumni: Saavutukset ja tavoitteet

Vaalikauden viimeinen kuukausi on aluillaan. Ennen sitä on vielä paljon lainsäädäntöä vietävänä maaliin, joista tunnetuimpina sote, tiedustelulait ja yhteispäätöksellä kiirehdittävät kiristykset seksuaalirikoksiin.

Keskusta teki minkä lupasi, vaikka rankat alkukaudesta tehdyt leikkaukset olivat vaikea pala. Suomi on nyt taloudellisesti vakaalla pohjalla. Yrityksiin on syntynyt 140 000 työpaikkaa.

Vaikeassakin paikassa on tärkeä pitää kaikki mukana. Pienimpiä päivärahoja nostettiin, takuueläkettä ja yksinhuoltajien lapsilisiä korotettiin, ja perheellisille opiskelijoille tehtiin huoltajakorotus.

Viljelijöiden kannattavuusahdingon helpottamiseksi tehtiin 90 miljoonan euron apupaketit. Tiestön korjausvelan kasvu pysäytettiin ja sitä kurottiin yli miljardilla eurolla. Juna on pidetty Haapamäen radalla ja räjähdekeskus Ähtärissä.

Kun kivijalka on kunnossa, voi sen päälle rakentaa uutta. Seutukuntamme koulut tarvitsevat huolenpitoa ja kehitystä. Työpaikat tuovat ihmisiä alueellemme. Sujuva liikenne teillä ja raiteilla varmistaa saavutettavuuden.

Meillä on paljon osaamista muun muassa kaupassa ja matkailussa sekä urheilussa. Taitoa on niin alkutuotannossa, puussa kuin metallissa.

Kaikkia vahvuuksiamme on osattava hyödyntää tulevaisuudessa entistäkin tehokkaammin.

Panostukset vientiin tuovat elinvoimaa ja näkyvyyttä. Valtakunnallisessa kilpailussa on kuntien välinen yhteistyö paras tae hankkeidemme etenemiselle.

Monen asian eteen on vielä työtä tehtävänä. Seutukunnan kansanedustajana toimiminen on minulle kunnia ja tätä työtä olen valmis jatkamaan.

Mikko Savola, kansanedustaja