Kolumni: Pyöritä euroja Kuortaneella

Vuosien varrella on ollut monenmoista kampanjaa: Pyöritä markkaa Kuortaneella ja Pannaan paremmaksi -tarra auringonkukkineen, Kuhinoita eri teemoilla, joulunavauksia... Niillä kaikilla on tarkoitus muistuttaa, miten tärkeitä paikalliset kaupat ja palvelut ovat meille kaikille.

Vuosi sitten, kun korona alkuvaiheessaan aiheutti paniikinomaiset sulkutoimet ja kaikki yrittivät vain pysyä pois oletetuilta tartuntapaikoilta, alkoivat muistutuskampanjat. ”Osta pieneltä, puhalla hehkua, tue paikallista”, kaikki kannustavia tekstejä meille yrittäjille yllättävässä tilanteessa. Osa asiakkaista myös huomasi yrittäjien hädän.

Vuosi on kulunut, epidemia ja sulkutoimet jatkuvat, mutta mikä on muuttunut? Alamme varmasti kaikki väsyä tähän tilanteeseen.

Maskit, desinfioinnit ja turvavälit ovat koko ajan mielessä. Tartuntoja on ollut todella vähän ja hyvä niin. Kuinka jaksaa yrittäjä koronavuoden jälkeen, tuleeko vielä toinenkin? Sinullahan on yrittäjäriski, sanotaan. Kuinka koronaan ja sitä seuraavaan asiakaskatoon olisi pitänyt varautua? Yrittäjä sopeutuu ja suunnittelee tulevaa, aikaa sulkutoimenpiteiden jälkeen. Toivoo pysyvänsä hengissä siihen asti

Muistaisimmeko käyttää oman paikkakuntamme palveluita ja myös kertoa niistä muillekin, ylpeinä? Esimerkin voima on suuri. Oletko tietoinen mitä kaikkea onkaan tarjolla aivan lähellä, turvallisesti? Kuortaneelle kaivattiin ”sekatavarakauppaa”. Oletko huomannut että sitä sekatavaraa on jo tarjolla kaikissa kaupoissa ja palvelujentuottajilla?

Kun koet saaneesi hyvää palvelua ja hyviä tuotteita, kerro siitä.

Anna myös kiitos ja positiivinen palaute yrittäjälle, sekin antaa yrittäjälle voimaa jaksaa tämän vaikean ajan yli.

Pyöritetäänkö euroja Kuortaneella nyt ja tulevaisuudessa, se on meistä jokaisesta kiinni.

Kristiina Vainiola,

kirjakauppiaana Kuortaneella 25 vuotta