Kolumni: Matkamuistoja Suomesta

Koronan takia monien ulkomaanmatkoista on luovuttu. Onneksi kuitenkin Suomen sisällä saa matkustaa minkä kerkeää. Itse olen tänä kesänä vieraillut jo Oulussa sekä toivon pääseväni käymään vielä Vaasassa sekä pääkaupunkiseudulla.

Ei siis kannata lannistua, vaikka ei pääsekään kesälomalla eksoottisiin maisemiin. Itse pidän luontokohteista, varsinkin vesistöistä ja rannikkomaisemista. Myös kulttuurihistorialliset kohteet ovat mielenkiintoisia, ja varsinkin Etelä-Suomessa on paljon kiinnostavia, kauniita kartanoita ja historiallisia rakennuksia.

Ehdottomasti lempiotteeni matkailuun on kuitenkin se, että edetään kiirettömästi määränpäätä kohti ja katsellaan, mitä matkan varrelta löytyy. Käydään vaikka välissä uimassa, keräämässä muutama Geokätkö tai pysähdytään Pokestopilla.

Mielenkiintoisimpiin matkamuistoihini kuuluu geokätkön etsiminen vanhan sillan alta. Sillalla oli muistini mukaan pituutta ehkä melkein 100 metriä ja korkeuttakin melkein saman verran, tai ainakin siltä se ainakin näytti vaahtosammuttimen kokoiselle.

Sillan alle jäänyt tila oli kostea, viileä ja hämärä, eli täydellinen pakopaikka kuuman automatkan jälkeen. Lisäksi voin suositella Ylivieskassa sijaitsevaa Hamarintien uimarantaa, jossa oli hauska pulahtaa matkalla Ouluun.

Oikeastaan kotimaan matkailu onkin jotakin, joka on aivan liian monella jäänyt aivan liian vähiin. Ehkä tämän kesän voikin siis käyttää niin, että tutkii kotiseutujaan tai sellaisia alueita Suomessa, jossa on tullut liikuttua vähemmän. Kaikenlaisia mielenkiintoisia paikkoja ja vielä mielenkiintoisempia tarinoita.

IDA NURMI, alavutelainen lukiolainen