Kolumni: Kotisohvalta maailmalle

Missä kuvittelet olevasi kymmenen vuoden päästä? Ja kysynpä toisinpäin: Missä kuvittelit olevasi tänä päivänä kymmenen vuotta sitten? Näitä kysymyksiä olen viime päivinä pohtinut.

Vuosikymmen, 2010-luku, päättyy muutaman viikon kuluttua vuoden vaihtuessa uuteen. Tätä kolumnia kirjoittaessani istun kotisohvalla Alavudella, josta kolumnin otsikon mukaisesti olen tämän vuosikymmenen aikana maailmalle lähtenyt.

Kymmenen vuoden jälkeen olen kasvanut juuri täysi-ikäisyyden kynnykseltä aikuiseksi ja haaveilemani alan ammattilaiseksi, ja tänä päivänä olen elämäntilanteeseeni hyvin onnellinen. Toivottavasti sinäkin.

Kukaan meistä ei ole enää se sama ihminen kuin tämän vuosikymmenen alkaessa. Ja hyvä niin.

Ihmiset ja kokemukset muokkaavat meitä päivittäin, myös valitettavasti surulliset kokemukset. Ja vuosikymmenessä olen saanut elämääni valtavasti ystäviä, ja toivon että ne ystävyydet kestävät monia vuosikymmeniä.

Voin puhua vain omasta puolesta, mutta toivon että eniten mielesi päällä ovat tästä kymmenestä vuodesta ne hyvät asiat, muistot ja ennen kaikkea rakkat ihmiset.

Vaikka vuosikymmenessä tapahtuu paljon, toivon että osaamme tunnistaa ja kaiken keskellä olla rohkeasti keitä olemme, loukkaamatta muita. Sen haluaisin sanoa kymmenen vuotta nuoremmalle itselleni: Ole rohkeasti ja rehellisesti oma itsesi, ja opi kuuntelemaan itseäsi enemmän. Ja osataan myös elää hiljaista elämää, esimerkiksi rauhoittua piakkoin joulun viettoon.

Haluan toivottaa kaikille rauhallista joulua sekä uskomatonta uutta vuosikymmentä, ja upeaa uutta vuotta 2020!

Teemu Sytelä, muusikko (AMK)