Kolumni: Kotiin päin, häpeilemättä

Valtio laskee yleistä alv:ta kymmenellä prosenttiyksiköllä ja ravintoloiden alv-kantaa seitsemällä prosenttiyksiköllä. Eduskunta on päättänyt muuttaa hankintalakia niin, että kotimaisuus, ympäristöystävällisyys ja kokonaistaloudellisuus tulevat keskeisiksi hankintakriteereiksi kunnallisissa ja valtiollisissa hankinnoissa.

Kuntia kannustetaan häpeilemättömästi suosimaan oman kaupungin tuottajia ja toimijoita hankinnoissaan.

Valtio on myös säätänyt lain, että strategisia monopoleja, kuten sähköverkkoa ja televisiolähetysverkkoa ei voi omistaa ulkomaalainen rahoitusyhtiö.

Ammattiyhdistysliikkeiden sijoitustuottojen verotus on laitettu samalle viivalle kaikkien suomalaisten kanssa.

Huoltovarmuus, energiaomavaraisuus ja kotimaisen ruoan tuotanto sekä kaikki muu yrittäjyys on uuden hallitusohjelman keskiössä.

“Tätä ohjelmaa lukiessa tulee epätodellinen olo. Olemme suuren muutoksen äärellä. Olen ylpeä kaikista suomalaisista ja erityisen ylpeä poliittisista puolueista, jotka ovat päättäneet keskittää voimansa hyvinvoivan ja vaurastuvan Suomen ohjaamiseen kohti parempaa tulevaisuutta. Koko hallitus on ollut mukana hyväksymässä Suomen digitaalista tiekarttaa, joka perustuu yksinkertaiseen skaalautuvaan modulaariseen arkkitehtuuriin, jonka keskiössä on digitaalinen identiteetti. Nyt ei puhuta mistään loputtomasta miljardien it-hankkeesta, vaan yksinkertaisesta toteutuksesta ja kansainvälisestä vientituotteesta”, kertoo nimetön sisäpiiriläinen.

Rakkaat lukijat, en viilaa teitä enempää linssiin. Totta on kuitenkin, että meillä on maana maailman parhaat edellytykset luoda Suomelle myös seuraavat sata menestyksen vuotta.

Aloitetaan vetämällä kotiin päin, nyt ja häpeilemättömästi.

Ike Novikoff, kaikkien alojen asiantuntija