Kolumni: Kohti unelmia

Helleaalto on yllättänyt meidät. Se tuli kuin puskista, mutta – kirjaimellisesti – lämpimästi odotettuna vieraana. Auringonpaiste ja helle ovat kentis sulattaneet meidät ihmiset sisältä, kun hymyilemme, liikumme ulkona ja lapset leikkivät puistoissaan.

Nyt elämme yhtä minun lempivuodenajoista: Loppukevättä, ja alkavaa kesää. Rakastan juuri tätä aikaa toukokuussa. On vielä kevät, vähän viileää välillä ja puissa hiirenkorvat, mutta ollaan kovalla vauhdilla menossa kesää kohti. Viime viikonloppuna juhlittiin äitienpäivää, vain muutaman viikon päästä juhlitaan uusia ammattiin ja ylioppilaiksi valmistuvia. Toivotan onnitteluni heille jo valmiiksi tämän kolumnin myötä!

Me haluamme tähdätä kohti unelmia. Saara Aallon iso unelma oli kilpailla Euroviisuissa, ja vuosien jälkeen toive toteutui, ja hän edusti meitä viime viikolla arvokkaasti ja näyttävästi.

Jotkut meistä valmistuvat kohta unelma-ammattiinsa, johon olemme tähdänneet vuosia, ja aina unelmien toteutumisien jälkeen syntyy uusia. Usko unelmiin on iso klisee, mutta omalla kovalla työllä, ja muiden tuella pystymme saavuttamaan paljon.

Kovasta työstä unelmien eteen saamme Saaran lisäksi lukea monen ihmisen myötä: Alavutelaiset artistikollegat Kid1 eli Mika Maunus ja Joni Pasanen ovat saavuttaneet rap- urillaan valtavan paljon, ystäväni ovat saaneet päärooleja teoksista ja pärjänneet esiintymisissään. Joku kirjoittaa tänä keväänä monta laudaturia, ja toinen tulee valituksi opiskelemaan.

Iloitaan yhdessä meidän unelmista, ja nostetaan toisiamme ilmaan. Me kaikki tarvitsemme uskoa tulevaan, ja toisiimme, hyvinä ja vaikeina aikoina.

Teemu Sytelä, opiskelija

>>>>>>> Stashed changes