Kolumni: Kiitos – ja Alavus 2020

Kadehdittavassa kaupungissa kiitetään. Kiittämisellä tunnustetaan näkymättömien tuntien työ, jota vapaaehtoiset ja asialleen omistautuneet heimolaiset tekevät. Sillä arvostetaan saatua palvelua ja apua. Kiittämällä pahinta vihollista saavutetaan mielenrauha. Kiittämällä lasta opetetaan kiitollisuutta.

Viimeisen kahden vuoden ajan olemme nauttineet tapahtumista ja aktiviteeteistä, joita eri tahot Alavudella tarjoavat. Perheemme on osallistunut tapahtumiin ja palaute on ollut hyvää. Nyt on aika kiittää. Kiitän terveydenhoitajia, lastentarhan hoitajia, kokkeja ja kauppoja ruoasta, Harrin Grilliä Tuliaasesta, Milonosia gluteenittomasta pizzasta, Alavuden autoa, IKH:ta, K-rautaa, Lantmänniä, Rase Parkkia, Vehoa, Euromasteria, Riihoa, Vaneripaikkaa palvelusta. Kiitän Rysköiden porukkaa, Katteluksen perinnepäiviä, Alavuden Urheilijoiden ihmisiä, elokuvateatteria, Kunto-Lutran porukkaa, OmaSp:tä. Kiitän Sapsalammen kyläyhdistyksen aktiiveja, maamiesseuran aktiiveja, Aulavan aktiiveja, Ittelismiehen tarjoilijoita, naapurin isäntiä ja emäntiä, vanhempia ja isovanhempia.

Kiitän kaupunkia ja maatalouspäällikköä, kiitän Ähtäriä pandoista ja eläinpuistosta, Kuortanetta urheilusta.

Erityiskiitokset haluan esittää Vesa Keskiselle ja kyläkaupan henkilökunnalle: tivoli, kyläkauppa tapahtumineen ja kesän kruunannut Hevisauruksen konsertti olivat taas täyden kympin elämyksiä.

Tapahtumista, ihmisistä ja ilmiöistä inspiroituneena suunnittelemme Alavuden elokuvakerhon kanssa täysimittaista dokumenttielokuvaa Alavus 2020. Etsimme tarinoita, kulttuuria, tapahtumia, henkilöitä, ilmiöitä, hyviä uutisia, ajankuvaa, innovaatiota, hyvinvoinnin luojia ja saajia. Tule mukaan luomaan tai vinkkaa: toimitus@viiskunta.fi. Kiitos lukijoille ja toimitukselle.

Ike Novikoff, kaikkien alojen asiantuntija