Kolumni: Allekirjoita kuntalaisaloite

Kiinalainen varakas yrittäjiä Ren Zhiqinag julkaisi kriittisen tekstin kiinalaisen median toimista viruksen ympärillä. Hän ehdotti, että kiinalaiset mediat ottaisivat lisänimekseen kommunistipuolueen nimen koska mediat eivät aja ihmisten asiaa.

Kiinan kieltä ei voi kääntää. Kiinassa kyllä sanalla on viisikymmentä eri merkitystä, meillä yksi. Kiinan kieli on konsepteja, ei sanoja.

Kiinalaiset kutsuvat itseään maailman keskivaltakuntalaisiksi. Mielestäni kaikki käännetty mandariinin kieli on vain tulkintoja, ei faktoja.

Kiina on täysin eri maailma, siksi se kiehtoo. Nyt Kiinassa kuulemma linnut laulavat ja taivas on sininen, saasteet ovat poistuneet.

Suomessa uskotaan ilman krittiikkiä ja kielen ymmärrystä kaikki mitä kiinalainen kommunistipuolue ja sen mediat sanovat. Jos virus on tullut lepakosta, niin en usko että se on syntynyt lepakkoon itsestään ennen kuin se minulle todistetaan. Kiinalaisilla on todistustaakka.

Suomeen tuli valmiuslaki. Edelleenkään emme tiedä minkälainen haaste meillä on edessämme viruksen torjunnassa. Sydänkirurgit Australiasta Belgiaan varoittavat että heillä virus iskee 30–50-vuotiaisiin todella lujaa.

Käy allekirjoittamassa kuntalaisaloite.fi:ssä aloite jossa vaaditaan että kaupungintalon purkamista lykätään vuoteen 2022. Jos epidemia puhkeaa pahaksi, kaupungintalo voidaan valjastaa nopeasti tarvittavaksi tilaksi.

Minulle Kiina on vastuussa (kunnes toisin todistetaan) jokaisesta eurosta, joka meillä kuluu viruksen hoitoon. Kaikki kiinalainen Suomessa oleva omistus tulisi välittömästi asettaa hukkaamiskieltoon.

Rakastan kiinalaista ruokaa, heidän kieltään, kulttuureitaan, historiaansa ja rikasta maataan mutta en heidän kommunisti hallintoaan.

Kriittisen kirjoituksen jälkeen yrittäjä Ren Zhiqinagin sosiaalisen median tilit on suljettu ja hän on ollut kadoksissa viisi päivää. En luota mihinkään, mitä Kiinan kommunistinen puolue sanoo. Älä sinäkään. Pidetään huolta toisistamme.

Ike Novikoff,

alavutelainen kaikkien alojen asiantuntija