Kimaltavia pukuja, jännittyneitä ilmeitä

Ähtäri-hallin parketilla pyörähdeltiin torstai-iltana wanhaintanssien merkeissä. Nuorten naisten yllä nähtiin jälleen toinen toistaan upeampia värikkäitä pukuja, näyttäviä kampauksia ja koruja, kimallusta ja glitteriä.

Yleisöä saapui paikan päälle runsaasti. Tanssijoita oli paikalla 19 paria ja tanssittavana 12 tanssia. Jännitys paistoi monen tanssijan kasvoilta.

Illan aikana kuultiin myös rehtorin tervehdys ja vanhojen puhe. Väliajalla nautittiin maittavasta tarjoilusta. Ilta päättyi yleisövalsseihin.

Koreasti Kuortaneella

Kuortaneella vanhat pistivät jalalla koreasti perjantaina aamupäivällä. Tansseja oli hiottu koko talven ajan liikunnanopettajien Airi Mäkelä ja Petri Stevander johdolla. Mukana oli sekä urheilulukiolaisia että kuortanelaisia lukio-opiskelijoita.

Kuvioita ei tarvinnut kauaa hakea, kun ensimmäisen tanssin askeleet otettiin. Esitystä katsomaan tuli rivien täydeltä yleisöä. Myös Kuortaneen yläkoululaiset olivat saaneet opetuksesta aamupäivän vapaaksi seuratakseen lukiolaisten pyörähtelyä.

Loppuun nähtiin perinteinen vanhojen oma tanssi. Siitä ei vauhtia puuttunut: poikien ohjelmanumerossa sitä riitti aina punneruksiin asti.